“ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ” – 06/03/2016

Web

Ένας από του πρώτιστους στόχους του ΟΓΕΕ Λευκωσίας είναι η εξάλειψη των άμεσων και έμμεσων διακρίσεων, η βελτίωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την προώθηση του ρόλου των γυναικών, και η ενίσχυση της επαγγελματικής ανέλιξης των γυναικών. Είναι στα πλαίσια αυτών των στόχων που οργανώθηκε ανοικτή συζήτηση με θέμα “Ισότητα στο χώρο Εργασίας”, την οποία συντόνισε η Δημοσιογράφος & Διευθύντρια του ΑΝΤ1 κα Ελλη Κοτζαμάνη μεταξύ των ομιλήτων:

– κα Ιωσηφίνα Αντωνίου (Επίτροπος Ισότητας)
– κα Ανδρούλλα Πίττα (Συνέταιρος PwC Κύπρου)
– κα ‘Αρτεμις Παντελίδου (Γενική Διευθύντρια Eurolife Ltd)
– κος Μάριος Λουκαϊδης (Executive Director Fast Moving Consumer Goods Distributions & Logistics, Cyprus Trading Corporation Plc ( CTC)
– κα Νικόλ Φινοπούλου (Δικηγόρος)

Εξάλειψη των διακρίσεων στο χώρο εργασίας, και ενίσχυση της επαγγελματικής ανέλιξης των γυναικών, ήταν στους στόχους που έθεσε ο Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Λευκωσίας (“ΟΓΕΕ”), με τη διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο: «Ισότητα στο χώρο εργασίας;». Η εκδήλωση, που οργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, η Πρόεδρος του ΟΓΕΕ Λευκωσίας, Έλενα Θεοδώρου, υπογράμμισε πως το νομικό πλαίσιο υπάρχει, οι νομοθεσίες κατοχυρώνουν την ισότητα, και οι γυναίκες καλούνται πλέον να γνωρίζουν και να προσφεύγουν για τα δικαιώματά τους στην εργασία. Τόνισε την ανάγκη όπως η εφαρμογή της νομοθεσίας εποπτεύεται από τα αρμόδια όργανα, και όπως ενθαρρύνονται οι γυναίκες να διεκδικούν ισότητα προνομίων και στην κοινωνία και στην εργασία.

Δελτίο Τύπου