Ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία μεταξή ανδρών και γυναικών 25/04/15

Οι Οργανισμοί Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Λευκωσίας και Κερύνειας και ο Οργανισμός Νέων Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών στα πλαίσια της Παγκύπριας Εκστρατείας για Ίση Αμοιβή Ίσης Αξίας Εργασία μεταξύ Ανδρών και Γυναικών οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 25 Απριλίου μεταξύ των ωρών 11.30 π.μ με 1.30μ.μ στο The Mall of Cyprus με Χορηγό επικοινωνίας Ρ.Ι.Κ.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία το χάσμα αμοιβών στην Κύπρο ανέρχεται στο 16%, ποσοστό που σημαίνει μία γυναίκα για να έχει το ίδιο εισόδημα με ένα άνδρα για την ίδια εργασία, θα πρέπει να εργαστεί 42 εργάσιμες μέρες περισσότερο. Οι συντάξεις επίσης ενός μεγάλου αριθμού γυναικών είναι μέχρι και 37% χαμηλότερο των ανδρών.

Στην όλη προσπάθεια ενίσχυσης του κλεισίματος της ψαλίδας της μισθολογικής διαφοράς οι πιο κάτω εταιρίες συνδράμουν προσφέροντας έκπτωση 16% σε προϊόντα και υπηρεσίες την ημέρα της εκδήλωσης, Σάββατο 25 Απριλίου. Avraamides Shoes, Belgravia Events, Blend Digital Agency, Camel Active . Costas Theodorou, Dessica Boutique, Ηλεκτρονική, Κ. Perianos & Sons, Linea Marina, M.M Wines, Magic Step, MDM by madame, Modellina boutique, My craft stories, Original Marines, Rouel Kids, Spotlight, Tissu boutique, Trendy Accessories.

Press release BPW